Ring oss på 040-667 05 42

Hembesök

Hur går ett hembesök till?

Jag kommer hem till ditt djur och försöker forma mitt besök så att det passar just dig och ditt djur. Först brukar jag sitta ned tillsammans med husse och matte i ett rum där ditt djur trivs, där tar jag upp sjukdomshistoria. Därefter gör jag en fullständig allmänundersökning med hunden ståendes på golvet och om det är en liten hund eller katt kan man göra undersökningen på ett upphöjt bord. För att få reda på vad ditt djur har för problem kan vi behöva ta ett blodprov eller urinprov. Ofta har vi svaren på proverna någon dag efter provtagningen.

Fördelar med hembesök? 

Det finns många olika anledningar till varför man vill att en veterinär gör hembesök.
Djurägare kan ha svårt att praktiskt kunna ta sig till en klinik. Det kan vara allt från avsaknad av bil, svårt att få barnpassning, att man har många djur, att djuren vägrar att åka i bilen eller att man har ett fysiskt handikapp som försvårar ett klinikbesök.

Mindre stress

Många djur blir stressade av att åka in till en klinik. Stress kan dessutom påverka djuren fysiologiskt tex ökad hjärtfrekvens, blodtryck och vissa blodprovsvärden kan bli falskt förhöjda.

Naturlig miljö

Många djur är lugnare hemma och är därför lättare att utvärdera. Vissa djur spänner sig då de kommer in på undersökningsrummet och kanske inte längre uppvisar de sjukdomstecken som de gjorde hemma.

Minskad smittrisk

Din kattunge och valp har mindre risk att smittas av en infektion om dom får sin skyddade vaccinering hemma.

Inget behov av bil

Ibland kan man som djurägare ha svårt att ta sig till en veterinärklinik. Barnfamiljer ser många fördelar med hembesök då det kan vara svårt att få barnvakt och vid ett hembesök kan även barnen få vara med och lära sig mer om sitt djur.

 

 

Rejta oss

Gilla oss