Ring oss på 040-667 05 42

Var gör vi hembesök?

H

Vart åker vi?

Hemveterinären gör hembesök i stora delar av Norra Halland & Göteborg men arbetar framförallt i Kungsbacka, Onsala, Åsa, Fjärrås, Mölndal, Lindome och Västra Frölunda. Det är inte ovanligt att jag åker längre sträckor för att hjälpa djur och djurägare som inte kan ta sig till veterinär av olika anledningar.  Vid hembesök utanför Kungsbacka tillkommer milersättning på 30 kr milen. Vid längre resor kan jag även behöva ta ett researvode.

Några exempel:

Kungsbacka
Jag är ofta i Kungsbacka för valp och kattungebesiktningar som är trygga och praktiska att ha i hemmets lugna och trygga vrå.
Varberg
Ibland åker jag längre sträckor för att hjälpa djuren att få ett värdigt slut. Jag har till exempel varit i Varberg för avlivning av en äldre katt som blivit rädd för veterinärkliniker. Katten fick somna in i sin trygga hemmiljö.

Göteborg
Vid ett tillfälle var jag och hjälpte en hund bosatt i Majorna som hade fått en böld efter ett hundbett. Djurägaren hade brutit benet och kunde inte köra bil så veterinären fick komma till dem i stället!

Västra Frölunda
I Västra Frölunda bor en äldre katthane som har hypertyroidism samt njursvikt som han får behandling för. Honom åker jag och besöker var 3:e månad för att ta blodprov och kontrollera hans sköldkörtel- och njurvärden. Jag tar även blodtrycket i hans hemmiljö. Blodtryck är något som de flesta veterinärer missar eller undviker att på kliniken. Anledningen är ofta att katterna blir stressade av bilfärden och besöket så att blodtrycket visar falska höga värden. Många äldre katter går omkring med för högt blodtrycket vilket i sin tur kan leda till följdsjukdomar.

Rejta oss

Gilla oss