Ring oss på 040-667 05 42

Livets slut

Vi hjälper dig och ditt djur då tiden är inne. Vi gör insomningar i hemmets lugna vrå. Er vän kan få somna in i en miljö som är bekant och omgivna av sin familj. Just nu har vi endast möjlighet att hjälpa till med insomningar av katt. Det viktigaste då ert djur skall få somna in är att man känner sig trygg i sin omgivning och att man får den tid både djuret och du som djurägare behöver.

Tag kontakt med oss så berättar vi gärna mer om hur en insomning i hemmet går till. Efter insomnandet hjälps vi åt att göra en svepning av er vän. Ibland vill man att katten  skall få ligga i sin liggkorg eller med en snuttefilt närmast och det går fint. Jag har med mig mjuka fleecefiltar som vi sedan sveper katten i. Den sista färden hjälper jag er med om ni vill.

Barnen får vara med.
Om ni har barn i familjen så är det bra om man har möjlighet att förbereda dem på att det snart är dags för era vän att få gå vidare. Det finns massa fina bra böcker för barn i olika åldrar som man kan låna på biblioteket eller som man kan köpa. 2 fina böcker som jag själv har läst för mina barn är Adjö herr Muffin och Rufus i underjorden 

Vi hjälper er även med att respektfullt ta hand om er fyrfotade vän. Vi förstår att det kan vara svårt att ensam sköta om eftervården, vi hjälper till med kremering om ni så önskar. Ni kan välja mellan att låta kremera ert djur med andra och då får ni inte tillbaka askan och ni kan välja att låta ert djur bli separat kremerad och ni får då tillbaka askan från just ert djur.

 

Var skall min vän få vila? Detta bestämmer ni helt själva. Vill man begrava sitt djur på sin tomt måste man först kolla med kommunen om det är möjligt. Det kan vara olika bestämmelser beroende på var man bor. Ibland vet man inte just för tillfället vilken den sista viloplatsen skall bli. Stressa så inte utan ha urnan inne och i si som tid låt detta mogna fram. Du behöver inte öppna urnan utan gräv ned hela urnan i jorden så kommer den successivt brytas ned och din vän får åter igen bli en del i naturens eviga kretslopp.

Rejta oss

Gilla oss